donderdag 23 februari 2012

Gemakkelijke appelcake / Easy applecake

Dit weekend gingen we op bezoek bij mijn schoonma en zorgden we voor gebak bij de koffie. Mijn ventje ging in de voormiddag gaan fitnessen. De oudste mocht mee met papa, maar omdat dat eigenlijk ook beloofd was aan de jongste, kocht ik hem om, om samen iets lekkers te maken.
Jense wilde taart, papa iets met appeltjes, dus werd het een appelcake.

Last weekend we visitid my mother-in-law, and we took something sweet.  In the morning my husband went to the sports center.  The oldest could go with him, but last time we promised Jense, the little one, he could go next time.  My task was to make him rather stay at home.  So I said we would make something yummy to take to grandma.
Jense wanted cake, dad something with apples.  The easiest solution was appelcake



Recept... heel makkelijk een 4/4 cake, maar dan met appeltjes erbij.
Very easy recipe


Ingrediënten / Ingredients
250 gr boter (in kleine stukjes) / butter (in little pieces)
250 gr zelfrijzende bloem / self-rising flour
250 gr suiker / sugar
4 eieren / eggs
2 kleine appeltjes in kleine stukjes / little appels in little pieces
1 grote appel in schijfjes (voor bovenop) / big apple in slices (to put on top)

Hoe maken we het? / How it's made
Heel simpel 
eitjes + suiker bij elkaar doen, beetje kloppen
boter er in stukjes bijdoen, beetje kloppen
bloem er bij voegen, beetje mengen (ik heb hier ook 2 minuutjes mijn mixer gebruikt)
Dan de 2 kleine appeltjes, die in kleine stukjes zijn gesneden, erbij roeren.
Doet dit alles in een licht ingeboterde bakvorm
Daarbovenop schik je de schijfjes van de grote appel (de rest werd opgegeten door Ilian en Jense)
Dan 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C

En klaar is de appelcake

Really simple
Eggs and sugar put together, mix a little
Mix butter in, in little parts
Put in the flower, stir it good (I used my mixer for a minute or 2)
Put in the 2 little apples, sliced in little pieces, in, stirr.
Put it al in a buttered form
Put the big apple slices on top
Put it in a pre-heated oven on 180°C for 30-40  minutes

Then it's ready!

En gelukkig werd hij lekker bevonden... 
It was very yummy

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Met een 4/4 gebak scoor je toch altijd he.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij was zeker wel snel op??

    Lekker!

    Groetjes Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er super lekker uit! Er komt trouwens een award jouw richting uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heb de cake vant weekend gemaakt en was echt super lekker

    BeantwoordenVerwijderen

Thanx for leaving a message, I hope to see you soon!


Bedankt voor het berichtje op mijn blog.
Ik hoop je gauw eens terug te zien :-)

Groetjes,
Tania